Dak isolatie

Wist je dat een dak zonder isolatie een van de grootste energieverspillers je huis is? Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woon je comfortabeler. 

Bel ons direct

Dakisolatie zonder verhoging van je dak

Wist je dat een dak zonder isolatie een van de grootste energieverspillers je huis is? Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woon je comfortabeler. Het voordeel bij een verwarmde zolder loopt op tot gemiddeld zo’n 650 euro per jaar; bij een onverwarmde zolder houd bespaar je ongeveer 400 euro.

Meer dan 80 procent van de woningen heeft al een geïsoleerd dak, maar de meeste zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om een dak met matige isolatie te verbeteren.

We isoleren daken in heel Noord-Brabant zoals bijvoorbeeld Den BoschOssVeghelTilburgEindhovenBreda en Nijmegen.


De traditionele manier van dakisolatie met behulp van isolatieplaten is een flinke klus, omdat het dak door de platen verhoogd wordt. Hierdoor behoefden dan ook het loodwerk, nokvorsten, kantpannen/windveren en dakgoten aanpassingen.

Van Ommen Dakonderhoud werkt met de nieuwste methode op het gebied van dakisolatie. Een speciaal ontworpen isolatie die geen aanpassingen aan het dak vereist. Het isolatiemateriaal is opgebouwd uit verschillende lagen: brandvertragend, thermisch en waterafstotend. Het voordeel van deze manier van werken is ook dat de isolatiewaarden vooraf helder zijn. Zo bespreken we de gewenste isolatiewaarde altijd vooraf uitpakkend in zowel een offerte als resultaat op maat.

Het plaatsen van de isolatie folie gaat in de volgende stappen:

  1. Pannen verwijderen
  2. Panlatten en tengels verwijderen
  3. Dak vrijmaken van stof, vogelnesten en spijkers
  4. Plaatsen van tengels
  5. Plaatsen van de isolatie folie
  6. Plaatsen van panlatten
  7. Terugplaatsen van de pannen

Wil je eerst meer uitleg over de huidige staat van je dak en of isolatie daarbij de juiste oplossing is. We komen graag vrijblijvend bij je langs. 

Voor kosten en offertes kun u ons natuurlijk ook altijd direct bellen (BEL: 073-6893680)

Van Ommen Dakonderhoud, de beste beoordeelde dakdekker in Brabant.

Zolder isoleren

De meest doeltreffende manier van isolatie is het isoleren van de zolder. Door zolder isolatie realiseert u het meeste rendement met betrekking tot energiebesparing. Zoals u weet stijgt warmte. Daardoor gaat zo’n 25% – 30% van de energie verloren via het dak. 

Om te bepalen wat voor u de juiste methode van isolatie is (type constructie, mogelijke beschikbare ruimte tbv isolatie subsidiemogelijkheden, en de huidige staat van uw dak en haar isolatie) komen wij graag even kijken. Samen met u bespreken we dan de mogelijkheden van professionele isolatie waar u jaren plezier van hebt.


Bereken uw besparing!!
Direct professioneel advies over dak isolatie

Plat dak isoleren

Met isolatie van een plat dak bespaar je veel op je energierekening. Gemiddeld gaat zo’n 25 tot 30% van de warmte in een huis verloren via het dak. Als een zolder ook nog als leefruimte gebruikt wordt, is een goede dakisolatie aan te raden. Door gebruik te maken van de juiste isolatiematerialen voor daken kunt u warmteverlies tegengaan.

Is je platte dak toch al aan vervanging of renovatie toe? Bekijk de mogelijkheden van plat dak isolatie. Op dat moment zijn de ‘meerkosten’ van het aanbrengen van een goede laag isolatie beperkt.

Alle informatie over het isoleren van een plat dak, klik hier

Vraag een gratis professionele dakinspectie aan

Wij voorzien u van de juiste informatie om uw isolatie project snel en zorgvuldig uit te voeren

Scroll naar boven