Dakrenovatie

Dakrenovatie geeft mogelijkheden tot isolatie, asbest verwijdering, energiebeparing en veiligheid.​

Bel ons direct

Dakrenovatie geeft mogelijkheden tot isolatie, asbest verwijdering, energiebeparing en veiligheid.

Hoe is de staat van mijn huidige (platte) dak? Moet ik een nieuw dak laten plaatsen? Waarom blijven de regenplassen er zo lang op staan? Kan het mos dat op het dak groeit kwaad? Ik wil mijn hellende dak isoleren, is het dan verstandig om ook gelijk het gehele dak te vernieuwen of is een dakrenovatie dan een mogelijkheid?

Stuk voor stuk vragen waar we samen met jou alle tijd voor nemen. Of het nu gaat om een renovatie of een compleet nieuw dak, wij adviseren je met veel plezier!

Van Ommen Dakonderhoud, dé dakdekker van Brabant.

Wij werken in heel Brabant, maar zijn het meest te vinden in: Tilburg, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Oss, Veghel en ook nog in Nijmegen.

Een dakrenovatie daar zit niemand op te wachten. Het goede nieuws is dat een dakrenovatie u heel wat minder zorgen geeft en uiteindelijk veel wooncomfort. Doet u dit tijdig dan voorkomt u dat u een nieuw dak moet laten plaatsen. Om u goed voor te bereiden op de dakrenovatie leest u hier informatie over de kosten, mogelijkheden en bespaartips.

Dakrenovatie kosten

Heeft uw dakbedekking zijn beste tijd gehad, dan is het tijd om de dakbedekking te vervangen. Stel de dakrenovatie klus vooral niet te lang uit, het dak is namelijk één van de meest kwetsbare gedeeltes van het huis. U wilt ten slotte niet een heel dak nieuw dak laten plaatsen. Wordt door de ouderdom van uw dakbedekking ongemerkt de dakconstructie aangetast, dan lopen de kosten flink op. Voor het vervangen van de dakbedekking kunt u rekening houden met de onderstaande gemiddelde prijzen. Houd er wel rekening mee dat wanneer u een klein deel van uw dakbedekking laat vervangen, de prijs per m2 hoger is dan wanneer de complete dakbedekking wordt vervangen.

Vaak is het niet nodig om het gehele dak te vervangen, maar volstaat dakrenovatie. Ieder dak is anders waardoor de kosten voor een dakrenovatie flink uiteenlopen. Heeft u behoefte aan specifieke prijsinformatie voor het vervangen van uw dakbedekking? Vraag bij ons gratis en vrijblijvend een dakinspectie aan, wij voorzien u dan direct van een accurate prijsopgave. Uit ervaring weten we dat prijzen tussen verschillende dakdekkers nogal kunnen verschillen. Wij doen geen loze beloftes, onze klanten geven ons een top waardering, wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij als dakdekker met de beste prijs-kwaliteitverhouding uit de bus komen. Naast renoveren kunnen we ook uw dak vernieuwen. We renoveren daken in heel Noord-Brabant zoals bijvoorbeeld Den BoschTilburgEindhovenVeghelBreda.

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Geringe gebreken aan het overkapping, zoals verschoven dakpannen op een hellend dak of scheurtjes in de dakbedekking op een plat overkapping, kunnen wanneer ze vroegtijdig worden gesignaleerd worden opgelost met een dakreparatie. Heeft uw dakbedekking echter zijn levensduur bereikt of betreft de beschadiging een groot gedeelte van het dakoppervlak, dan kan de dakdekker een dakrenovatie aanbieden. Uw dakbedekking wordt gedeeltelijk of kompleet vervangen waarna u er weer jarenlang beschermt bij zit. Wanneer een dakdekker een dakrenovatie aanraadt is dit vaak wijs advies. Moet u straks namelijk ieder jaar een dakreparatie laten uitvoeren, dan zijn dit uiteindelijk alleen maar extra kosten bovenop de dakrenovatie die vroeg of laat toch moet plaatsvinden. Wacht u echt te lang met de dakrenovatie, dan kan het zelf zo zijn dat de dakconstructie ongemerkt beschadigd wordt en een compleet nieuw dak (inclusief dakconstructie) nodig is. Dan valt er een flink hogere rekening op uw mat.

Nodig ons uit om de staat van uw dak te inspecteren

Als je niet dagelijks met daken bezig bent, is het vaak lastig om te bepalen wat er op het dak precies nodig is. Een dak repareren, renoveren of zelfs het plaatsen van een nieuw dak. Vraag Van Ommen Dakonderhoud om de staat van uw dakbedekking te bekijken en u een concreet prijsvoorstel te doen. Dit eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Het moment van een oriëntatiegesprek geeft u ook direct de gelegenheid om al uw brandende vragen te stellen over het vervangen van uw dakbedekking. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat u straks niet voor verrassingen komt te staan.

Heb ik een vergunning nodig voor dakrenovatie?

Als alleen uw dakbedekking vervangen wordt hebt u geen vergunning nodig. Ook wanneer u een ander soort dakbedekking kiest is dat niet nodig. Maar let op wanneer u echt aanpassingen maakt aan uw dak, bijvoorbeeld het isoleren; dan hebt u mogelijk wel een vergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij uw gemeente.

Kort gesteld hebt u een vergunning nodig wanneer:

  • de draagconstructie van het dak wordt aangepast;
  • er een uitbreiding in de hoogte, breedte of dikte van de woning plaatsvindt.

Bij monumentale panden geldt uiteraard ook dat u een vergunning nodig heeft voor uw dakrenovatie. Twijfelt u aan de noodzaak van een vergunning in uw geval, vraag het ons dan, wij kunnen u hier prima in adviseren.

Welke subsidies zijn er voor dakrenovatie en isolatie?

U kunt eenvoudig nagaan of u aanspraak maakt op subsidies. Zeker in de huidige tijd met alle aandacht voor de energie transitie zijn er veel mogelijkheden tot subsidie. Zeker wanneer u in een wat oudere woning woont. Isolatie en vervanging van dakbedekking komen vaak in aanmerking. Vraag naar de mogelijkheden tot subsidie bij uw gemeente of een gespecialiseerd bureau. Wij kunnen u hier uiteraard mee helpen.

Dakrenovatie nodig met spoed?

Dakrenovatie met spoed? Van Ommen Dakonderhoud werkt met meerdere ervaren teams op diverse locatie’s. We kunnen om die reden snel een team langssturen om de klus voor u te klaren. Wij zullen altijd eerst met u de kosten bespreken en u een helder overzicht geven. Indien akkoord kunnen wij direct schakelen en beginnen met de dakrenovatie. We begrijpen dat u in sommige situaties niet wilt wachten. Van Ommen Dakonderhoud kan u snel helpen. Wist u trouwens al dat wij zelfs garantie geven op onze werkzaamheden? Bel ons direct voor een gratis dakinspectie.


Dakrenovatie door een betrouwbare partij

Dakrenovatie nodig maar twijfelt u over welke partij u inschakelt? Van Ommen Dakonderhoud werkt uitsluitend met echte vakmensen met passie voor hun vak. Al onze vakmensen zijn gecertificeerd en werken veilig. Door de kwaliteit van onze materialen kunnen wij zelfs 10 jaar volledige garantie geven op de werkzaamheden. Bent u benieuwd naar hoe onze klanten ons beoordelen? Lees dan hier de reviews. Dakrenovatie moet u overlaten aan een betrouwbare partij, zodat u met een gerust hart door kan met uw dagelijkse bezigheden. 


Vraag een gratis professionele dakinspectie aan

Wij voorzien u van de juiste informatie om uw renovatie project vlekkeloos te laten verlopen.