Nokvorst

Nokvorsten zorgen voor stevige bevestiging van uw dakdelen. Ook zorgen ze met hun vorm voor een nette afwerking. Zonder goede nokvorsten ontstaan er gauw dakproblemen.

Bel ons direct

 

Wat is een nokvorst?

Een nokvorst is een dakpan die de nok van het dak afsluit. Tot halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw werd veelal cement gebruikt om de nokvorsten vast te zetten en af te sluiten. Door weersinvloeden en de werking van het dak ontstaan in het cement na verloop van tijd scheuren, gaten en kieren. Met als gevolg dat het dak niet meer volledig waterdicht is. Hierdoor worden het hout en isolatiemateriaal van het dak aangetast.

Nokvorstreparatie

Om de huidige nokvorsten te repareren maken we deze eerst mosvrij. Vervolgens zetten we de nokvorsten opnieuw vast met een kunststof dakmortel. Deze dakmortel is flexibel, waardoor het met de verschillende weersomstandigheden meebeweegt. De kunststof dakmortel is leverbaar in verschillende kleuren.

Nokvorstrenovatie

Bij nokvorstrenovatie worden de oude nokvorsten verwijderd en vervangen. De nieuwe nokvorsten zijn voorzien van ventilatie sparingen waardoor het onderliggende dak beter wordt geventileerd. Zo vindt het vocht zijn weg naar buiten.

Van Ommen Dakonderhoud, dé dakdekker van Brabant.

Liggen uw nokvorsten nog vast?

Ten eerste zorgen de nokvorsten voor stevige bevestiging van uw dakdelen. Ook zorgen ze met hun vorm voor een nette afwerking. Zonder goede nokvorsten ontstaan er gauw dakproblemen. Nokvorsten die in goede staat verkeren en stevig vast zitten, laten uw dakpannen op hun plek liggen. Juist omdat deze nokvorsten zich op de hoogste rand van uw woning bevinden, moeten ze bestand zijn tegen weer en wind. Bij een juiste bevestiging kunnen ze elke storm weerstaan, en verschuivingen van dakpannen voorkomen.

Wij voeren graag een vakkundige dakinspectie voor u uit en melden het u wanneer de nokvorsten voor dakschade kunnen zorgen. Zijn er al problemen ontstaan, dan verzorgen wij de nokvorst reparatie en het nodige onderhoud.

Op oudere huizen zijn de nokvorsten vastgelegd in cementspecie. Tegenwoordig gebruiken we daar Flexim dakmortel voor. Dit product is enorm sterk en blijvend elastisch. Het grote voordeel is dat dit materiaal kan krimpen en uitzetten: het beweegt met alle weersomstandigheden mee. Dat maakt het product enorm duurzaam in ons Nederlandse klimaat.

Oudere huizen hebben vaak losse nokvorsten

Heeft u dus een ouder huis, dan kan een extra inspectie geen kwaad. De gebruikte specie wordt poreus of vertoont scheuren na verloop van tijd. Daardoor komen de nokvorsten los te liggen. Dakproblemen als regeninslag en daklekkage zijn dan te verwachten.

Van Ommen Dakonderhoud, dé dakdekker van Brabant.

Laat uw nokvorsten controleren tijdens een gratis dakinspectie

Wij verkopen geen onzin, reparaties worden perfect uitgevoerd en op nieuw geplaatste nokvorsten bieden we 10 jaar garantie.