Plat Dak Bitumen dakbedekking

Bitumen zijn: Waterdicht, Duurzaam, Stabiel bij hoge temperaturen, UV- bestendig, Hebben weinig onderhoud nodig, Recyclebaar.

Bel ons direct

Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een prima materiaal om platte daken zoals, aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken.

Een plat bitumen dak heeft het qua weersomstandigheden iets zwaarder te verduren dan een hellend dak. Bij een hellend dak stroomt het water zo de dakgoot in, maar bij een plat dak blijft het water liggen tot het verdampt. De levensduur van een plat dak is daarom ook vaak korter dan dat van een hellend dak.

Over bitumen op platte daken
  Add a header to begin generating the table of contents

  Een plat bitumen dak heeft het qua weersomstandigheden iets zwaarder te verduren dan een hellend dak. Bij een hellend dak stroomt het water zo de dakgoot in, maar bij een plat dak blijft het water liggen tot het verdampt. De levensduur van een plat dak is daarom ook vaak korter dan dat van een hellend dak.

  Van Ommen Dakonderhoud is gespecialiseerd in het dakwerken met bitumen dakbedekking voor platte daken. Bitumen wordt in de praktijk het vaakst toegepast. Dakdekkers spreken ook wel van dakleer.

  Het materiaal heeft de volgende voordelen:

  • Waterdicht
  • Duurzaam
  • Stabiel bij hoge temperaturen
  • UV- bestendig
  • Weinig onderhoud nodig
  • Recyclebaar

  Nadelen Bitumen dakbedekking (geldt niet voor moderne gemodificeerde bitumen)

  • slechte UV- en zuurstofbestendigheid;
  • niet elastisch: wordt hard bij vrieskou en zacht bij hitte;
  • relatief korte levensduur.

  Om deze nadelen weg te nemen is gemodificeerd bitumen ontwikkeld, beter bekend als de varianten APP en SBS.

  Bitumen dakbedekking of dakleer

  Wat is bitumen dakbedekking, hoe lang gaat bitumen mee, wat zijn de totale kosten en hoe kan ik op deze kosten besparen? Voor antwoord op deze vragen bent u hier aan het juiste adres.

  bitumen is gebaseerd op aardolie. Tijdens het raffinageproces van ruwe aardolie kan bitumen worden verkregen. De bitumen die na de fractionele destillatie overblijven vormen een halfvast koolwaterstofproduct, dit is het zwaarste bestandsdeel van ruwe olie. Bitumen kunnen ook in de natuur zelf worden gevormd zonder dat de mens bewerkingen uitvoert. Bij een normale omgevingstemperatuur is bitumen een vrijwel vast substantie. Pas als bitumen worden verwarmd worden ze stroperig en gaat de stof vloeien.

  Bitumen dak vernieuwen

  Bitumen dak vernieuwen? Dan bent u bij Van Ommen Dakonderhoud aan het goede adres. We hebben jarenlange ervaring in het leggen van bitumen
  daken. We hebben zelfs speciale bitumen dakbedekking specialisten die niks anders doen dan bitumen dakbedekking leggen. Wij zijn zeer gespecialiseerd in bitumen dakbedekkingen. Een bitumen dak vernieuwen kan  snel geregeld worden. U kunt een gratis dakinspectie bij ons opvragen, zodat u direct weet wat de mogelijkheden zijn. Een bitumen dak vernieuwen hoeft niet in alle gevallen, meestal is het wel verstandig als u het complete dak wilt isoleren. Wij hanteren in ieder geval de prijzen van de markt, waardoor u dus nooit teveel betaalt. 

  Wat kost bitumen dakbedekking?

  Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een prima materiaal om platte daken zoals, aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken. Kosten van het laten plaatsen van bitumen dakbedekking hangen af van of de nieuwe laag dakleer op uw oude dakbedekking geplaatst wordt of dat het dak volledig vernieuwd moet worden. Laat u bijvoorbeeld uw complete dak isoleren, dan doet u er verstandig aan om uw dak direct te vernieuwen. Ook wanneer er al vaker lagen dakleer over elkaar zijn aangebracht is vernieuwing aan te raden. Grote kans dat eea te zwaar wordt voor uw dak constructie. Wij adviseren u over wat het beste is in uw situatie. Over het algemeen kan gesteld worden dat de volgende prijzen in de markt gehanteerd worden, een nieuwe laag over uw bestaande bitumen aanbrengen, vanaf € 45 p/m2 en voor het vernieuwen vanaf € 70 p/m2. Let op, dit zijn indicatieve prijzen, afhankelijk van de materiaalsoort en de huidige staat van uw dak kunnen wij u specifiek adviseren.

  APP bitumen dakbedekking 

  Bij bewerkte bitumen met APP (Atactisch PolyPropyleen) dan is er een elastische kunststof verwerkt in de bitumen.

  • soepeler en buigzamer (goed bij temperatuurschommelingen);
  • UV-bestendig;
  • weinig onderhoud nodig.

  SBS bitumen dakbedekking 

  Kunstmatig geproduceerd rubber bitumen heet SBS (Styreen Butadieen Styreen). Hierdoor zijn bitumen:

  • soepeler en buigzamer (goed bij temperatuurschommelingen);
  • heeft grote kleefkracht (wat de kans op lekkages aanzienlijk verkleint).

  Meestal wordt er door een dakdekker een laag kiezels over SBS bitumen gelegd omdat het niet goed bestand is tegen UV licht *(zonlicht).

  Bij platte daken gebruiken we vaak:

  • Dakleer (bitumen)
  • Groendak

  Uiteraard houden we rekening met uw voorkeuren bij reparatie, vervanging of vernieuwing van uw plat dak. We voeren graag een gratis en vrijblijvende inspectie uit om uw dak weer in top conditie te krijgen.

  Wij zijn de perfecte partner voor uw dakbedekking klus

  De jarenlange ervaring, de zeer goede waarderingen die we van onze klanten ontvangen (kijk eens bij waarderingen) geven aan dat wij specialist zijn op platte daken. Uiteraard kunnen wij uw huidige dakbedekking gratis inspecteren en u voorzien van het juiste advies en indien gewenst offertes.  

  Kleine en grote oppervlaktes wij regelen het voor u.

  Wij voorzien u van de juiste informatie om uw dak project vlekkeloos te laten verlopen.