Nieuw Dak laten plaatsen

Hieronder behandelen we aantal belangrijke vragen die komen kijken bij dak renovatie en een compleet nieuw dak, wij adviseren je met veel plezier!

Bel ons direct

Een nieuw dak is een klus voor een vakman!

Een nieuw dak laten plaatsen?  Hoe is de staat van mijn huidige (platte) dak? Waarom blijven de regenplassen er zo lang op staan? Kan het mos dat op het dak groeit kwaad? Ik wil mijn hellende dak isoleren, is het dan verstandig om ook gelijk het gehele dak te vernieuwen?

Stuk voor stuk vragen waar we samen met jou alle tijd voor nemen. Of het nu gaat om een renovatie of een compleet nieuw dak plaatsen, wij adviseren je met veel plezier!

Van Ommen Dakonderhoud, dé dakdekker van Brabant.
Het is belangrijk dat een nieuw dak plaatsen zorgvuldig gedaan wordt zodat u weer jaren vooruit kunt. We geven u hieronder de informatie voor goede voorbereiding zodat u er zeker van bent dat u een professioneel gelegd nieuw dak krijgt. Natuurlijk gaan we ook verder in op de kosten, mogelijkheden en bespaartips.

Onderwerpen op deze pagina over nieuw dak
  Add a header to begin generating the table of contents

  Dakrenovatie of een nieuw dak?

  Hebt u al bedacht of er alleen nieuwe dakbedekking geplaatst moet worden of dat de gehele dakconstuctie geplaatst moet worden? Het compleet vervangen van het dak met (een gedeelte van ) een dakconstructie geven we hier meer informatie. Wenst u alleen een nieuwe dakbedekking in plaats van de bestaande, kijkt u bij “dakrenovatie”.

  Wat kost een nieuw dak laten plaatsen?

  Wat zijn de kosten van een nieuw dak laten plaatsen? De kosten van een nieuw dak plaatsen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Voor het verwijderen van de oude dakbedekking en het plaatsen van nieuwe dakbedekking kunt u rekenen op de volgende kosten:

  • Plat dak vanaf:  € 75 – € 100 per m2
  • Hellend dak vanaf: € 75 – 130 per m2

  Is het nodig nieuw dakbeschot of dakisolatie aan te brengen? Reken dan op hogere kosten:

  • Dakisolatie aanbrengen: € 40 – € 60 per m2
  • Dakbeschot vernieuwen: € 90 – € 150 per m2

  * Deze prijzen zijn gemiddelden in de markt. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan dit verschillen. Wij voeren een gratis en vrijblijvende dakinspectie voor u uit, en bieden u dan een exacte offerte op maat zodat u geen verassingen meer tegenkomt.

  Wanneer moet ik mijn dak vernieuwen?

  U moet er zeker van zijn dat uw dak voldoende kracht voor heeft om het eigen gewicht en het gewicht dat er bovenop komt te dragen. Ook tijdens verschillende weersomstandigheden. Meestal wordt deze consctructie gevormd door stevige houten balken. Veelal maken wij de constructie op het dak, maar het kan ook vooraf gemaakt worden in een fabriek. In dat laatste geval hoeft de dakconstructie enkel nog vastgemaakt te worden aan uw dak voordat we uw dak leggen. Het is meestal niet nodig om het complete dak te vernieuwen. Bijvoorbeeld wanneer de dakconstuctie is doorgezakt kunnen onze dakdekkers zogenaamde structuurversterkende balke plaatsen. Helaas is bij houtrot of aangetaste balken door houtwormen of termieten wel vaak een compleet nieuw dak nodig. Om een goed beeld te krijgen van uw situatie, voeren wij altijd gratis en vrijblijvend eerst een grondige dakinspectie uit zodat we u goed kunnen adviseren.

  Het oriënterende gesprek over de staat van uw dak

  Wij kunnen enkel een realistisch kostenplaatje opstellen voor het plaatsen van uw nieuwe dak wanneer wij het project gezien en beoordeeld hebben. Wij komen bij u kijken en bieden u een gratis en vrijblijvende offerte. Wij zijn er van overtuigd dat u een goed gevoel overhoud aan onze professionele dakdekkers net zoals onze vele tevreden klanten. Het betreft immers uw woning, waar u veilig en met een goed gevoel wenst te wonen. Het dak is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van uw woning, daar kunt en mag u geen slecht gevoel over hebben.

  We geven u antwoord op vragen over kosten, subsidies, hoe lang het duurt voordat onze dakdekkers klaar zijn. Wanneer eea uitgevoerd kan worden, hoe we werken, wanneer we komen werken en alles dat nodig is om goed voorbereid aan uw nieuwe dakwerkzaamheden te starten. Verassingen…. daar zit niemand op te wachten, zeker niet mbt uw veiligheid, comfort en natuurlijk uw perfecte dak.

  Heb ik een vergunning nodig voor een nieuw dak?

  Belangrijk voordat u begint met vervanging van uw dak is stil te staan bij het aanvragen van een vergunning. In de volgende gevallen hebt u in ieder geval een vergunning nodig bij een nieuw dak:

  • Wanneer de dakconstructie aangepast wordt.
  • Wanneer er een uitbreiding in hoogte, breedte of dikte van uw woning plaats vindt.

  Hier kan isolatie dus ook onder vallen omdat dit het dak over het algemeen groter maakt. Informeer altijd vooraf bij uw gemeente of bij Van Ommen Dakonderhoud of en welke vergunning u nodig hebt voor het laten plaatsen van een nieuw hellend of plat dak op uw woning.

  Het grote voordeel van subsidies bij dakvernieuwing

  In deze tijd van vergroening, uitstoot vermindering, klimaat neutrale doelstellingen van de overheid zijn er veel mogelijkheden voor subsidies. Voor veel klussen aan huis, zeker bij verouderde woningen, zijn veel gemeentes bereid tot het geven van subsidies. De duurzaamheidsdoelstellingen zijn typisch iets van deze tijd waar gemeentes graag aan voldoen. Maak er dus gebruik van .

  Uw gemeente of een subsidieloket kan u prima adviseren over de mogelijkheden voor het venieuwen van uw dak zoals met isolatie. Zo maakt u uw investering een stuk rendabeler.

  U een nieuw dak laten plaatsen en uw buren?

  Betrek uw buren in het proces van dakvernieuwing. Praat met ze omdat het vernieuwen van een dak ingrijpend is. Daarnaast is de kans groot dat de buren ook aan dak vervanging moeten denken. Bijvoorbeeld omdat er zwakke plekken ontstaan wanneer oude en nieuwe gedeelten van het dak gecombineerd worden. U bespaart natuurlijk ook op materiaal en voorrijd kosten wanneer u gezamenlijk het dak aan pakt.

  Wanneer uw buren niet toe zijn aan participatie in een nieuw dak, informeer ze dan goed over de vernieuwing van uw eigen dak. Het is een ingrijpende verbouwing en het kan enkele weken duren met mogelijk overlast tot gevolg. Ook wanneer u ervoor kiest om een ander soort dakbedekking te nemen dan uw buren moet u goed overleggen. Zo voorkomt u dat de buren bijvoorbeeld gaan klagen over het andere dak en dat dit weer tot gevolg kan hebben dat de gemeente een extra inspectie uit komt voeren. Indien de gemeente hier iets van vindt, kan de gemeente vaststellen dat er sprake is van ernsitge strijd met redelijke eisen van welstand… Voorkom dus dat u in de problemen komt omdat u nagelaten heeft te overleggen. Over de vervanging van uw platte of hellende dak.

  Nieuw dak plaatsen?

  Nieuw dak plaatsen? Van Ommen Dakonderhoud werkt uitsluitend met gecertificeerde vakmensen met jarenlange werkervaring. Van Ommen Dakonderhoud biedt een gratis dakinspectie aan, zodat u vooraf de exacte kosten weet. Wij zullen dan ook altijd transparant en eerlijk zijn over kosten, zodat u niet voor verborgen kosten komt te staan. Nieuw dak met spoed? Wij kunnen snel schakelen indien gewenst. Wij werken met meerdere vestigingen, zodat wij op elke locatie snel een dakdekker ter beschikking hebben. We zijn zo zeker van ons vakmensen dat we garantie geven op onze werkzaamheden. Dus heeft u een nieuw dak nodig, bel ons direct.

  Keuze van type dakbedekking

  Misschien weet u al welke soort dakbedekking op uw nieuwe dak geplaatst mag worden. Dat maakt het eenvoudig. Voordat we beginnen met het vervangen van uw dakbedekking hebt u natuurlijk de keuze voor uw oude vertrouwde soort, echter we zullen u ook adviseren over andere moderne mogelijkheden indien opportuun. Hieronder geven we een aantal soorten dakbedekking voor platte en hellende daken. Meer informatie over de kosten, levensduur en natuurlijk voor- en nadelen van veschillende soorten dakbedekking geven we u graag tijdens een oriënterend en inventariserend gesprek. We kunnen u het beste adviseren wanneer we uw situatie goed bekeken hebben. We komen uiteraard vrijblijvend langs voor een grondige professionele dakinspectie.

  Soorten dakbedekking:

  Plat dak

  Hellend dak

  Waar:

  We werken in heel Brabant, maar met name in: 

  Nieuw dak plaatsen met spoed?!

  Nieuw dak plaatsen met spoed? Van Ommen Dakonderhoud heeft een groot team van ervaren vakmensen met landelijke dekking. Een nieuw dak plaatsen kan erg snel geregeld zijn door Van Ommen Dakonderhoud. Wij hebben alle kennis, materialen en capaciteit in huis om (vrijwel) direct aan de slag te gaan met uw dak. Leest u vooral ook onze reviews over onze dienstverlening. Bent u nog niet helemaal zeker wat er moet gebeuren en wat de kosten hiervan zijn. U kunt gratis een dakinspectie laten uitvoeren, zodat u alle kosten overzichtelijk heeft. Nieuw dak plaatsen met spoed kunt u gerust overlaten aan Van Ommen Dakonderhoud.

  Nieuw dak plaatsen door Van Ommen Dakonderhoud

  Van Ommen Dakonderhoud is al jarenlange hét dakdekkersbedrijf van Nederland. De reviews van onze klanten spreken voor zich. We hebben jarenlange ervaring en werken uitsluitend met echte opgeleide specialisten. Nieuw dak plaatsen? Wij geven 10 jaar garantie op werkzaamheden. 

  Bent u toch aan het oriënteren om nieuw dak te laten plaatsen, denk dan aan aanvullende mogelijkheden

  Denkt u aan vervanging van uw dak, dan is dit per definitie ingrijpend en kunt u dus beter ook direct denken aan aanvullende mogelijkheden. Van Ommen Dakonderhoud helpt u graag met de besluitvorming rondom, dakramen, dakkapellen, isolatie, schoorstenen, zonnepanelen etc. Deze opties vergroten uw wooncomfort, en bent u toch bezig dan is het verstandig hier direct goed over na te denken. Lagere energierekening? Grotere dakramen, Uitgebreide dakkapel om zo meer leefruimte te krijgen Van Ommen Dakonderhoud is als dakdekkersbedrijf gespecialiseerd in alle klussen op het dak. We kunnen u totale klus volledig uit handen nemen en u compleet ontzorgen. Bespreek de opties voor een professionele vernieuwing van uw dak.

  We vervangen daken in heel Noord-Brabant zoals bijvoorbeeld in Den Bosch, TilburgBredaNijmegenEindhoven.

  Vraag direct een offerte aan

  Een goed dak is een veilig dak. Voorkom schade door lekkage of onveilige situaties en bespreek de mogelijkheden van uw nieuwe dak. 

  Van Ommen Dakonderhoud

  Bel: 073-6893680 [email protected]
  Scroll naar boven