Schoorsteen

schoorsteen van ommen dak onderhoud

Schoorsteen

De schoorsteen kent verschillende punten van onderhoud:

  • Lood(slabben)
  • Voegen en rookkanaal
  • Bovenplaat

Lood

Met lood sluiten we aansluitingen en openingen in het dak waterdicht af. Daarnaast gebruiken we lood om de overgang tussen het metselwerk van de schoorsteen en het dak te dichten. Lekkages bij de schoorsteen komen vaak voort uit versleten lood.

Voegen en rookkanaal

Bij oudere schoorstenen zien we vaak dat de voegen verzanden. Dit betekent dat de voegen poreus worden, waardoor lekkage kan ontstaan. Een ander probleem dat voorkomt uit het verzanden van de voegen is dat de rook van een gaskachel of haard kan terugslaan. Sluit daarom nooit zomaar een gaskachel of haard aan op een rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd.

Bovenplaat

Oude schoorstenen hebben vaak een gecementeerde bovenplaat. Door weersinvloeden zoals regen en vorst vertoont dit plateau na een aantal jaren vaak scheuren. Dit lossen we op door de gehele bovenplaat in kunststof te zetten, zodat vocht geen kans meer krijgt.

Schoorsteen renoveren

De buitenkant renoveren we door deze opnieuw te voegen. Van Ommen Dakonderhoud gebruikt hierbij de nieuwste technieken en gereedschap zoals een diamantfrees. Zo  voorkomen we dat er teveel kracht wordt uitgeoefend op het metselwerk waardoor het beschadigd. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van de schoorsteen kan hij weer vele jaren mee.

schoorsteen dak onderhoud van ommen

Impregneren schoorsteen

Bij het impregneren van de schoorsteen brengen we zorgvuldig een vloeistof aan op het metselwerk en de voegen.  Hierdoor zal het geen vocht meer opnemen. Zo neemt de kans op vorstschade aanzienlijk af.

Van Ommen Dakonderhoud, dé dakdekker van Brabant.

Schoorsteen repareren of impregneren?

  • Wilt u meer informatie over het beter beschermen en weerbaar maken van uw dak?

Wij werken graag voor u

Voordat u gaat
Zullen wij u bellen?