Dakonderhoud | overzicht & handige tips

Veel onderhoud kunt u gewoon zelf uitvoeren. Voor reparaties, onderdelen, advies en natuurlijk professionele dakwerkers neemt u contact met ons op.

Bel ons direct

Dakonderhoud, waar let ik op u & wat kan ik zelf doen?

Dakonderhoud

Dakpannen: Het komt wel eens voor dat dakpannen kapot gaan, dat de panlatten gaan rotten of breken of dat de nokvorsten gescheurd zijn. Dit komt vooral bij oudere daken voor. Onderhoud van het dak aan uw woning is dan ook belangrijk.

Bitumen dak: Vaak is het al te laat als u erachter komt dat uw bitumen dakbedekking vernieuwd moet worden. Dit is namelijk vaak na een hevige regenval als er een lekkage ontstaat.

Daklekkage: Van Ommen Dakonderhoud heeft jaren ervaring en kennis om uw daklekkage snel en deskundig op te sporen en te repareren.

Wat komt er kijken bij dakonderhoud?

Elk dak heeft z’n eigen levensduur. Er komt een moment dat jouw dak dus aan vervanging toe is. Je kunt hier gelukkig zelf veel invloed op uitoefenen door actief minimaal één keer per jaar dak onderhoud uit te voeren. Wat we helaas veel tegenkomen is dat er zogenaamde dakwerkers op het dak bezig zijn geweest die een matige reparatie uitgevoerd hebben. Bijvoorbeeld wanneer de nokvorsten opnieuw gelijmd zijn echter zonder de ondergrond goed aan te pakken. Het resultaat is dat u volgend jaar weer aan de beurt bent omdat het simpelweg niet goed uitgevoerd is. Dubbele kosten voorkomt u door een professionele dakdekker het werk uit te laten voeren. En met professioneel bedoelen we natuurlijk een dakdekker die garantie geeft op zijn werkzaamheden. Bij Van Ommen Dakonderhoud krijgt u standaard deze garantie!

Een plat dak repareren, enkel vervangen van de zwakke gedeeltes.
Een hellend of schuin dak repareren, oftewel een aantal dakpannen vervangen.
Het vervangen van de nokvorsten (wij adviseren u hier altijd goed over)

Onderhoud en vervangen van dakpannen

Dakpannen kunnen kapot gaan, panlatten kunnen gaan rotten of breken en nokvorsten kunnen scheuren. Vooral bij oude daken komt dit voor. Nokvorsten die in cement liggen of wanneer een dak met sneldekkers is bedekt, kan de specie poreus worden. Bovenstaande problemen kunnen dan eennvoudig ontstaan met als resultaat een lekkage. Regen kan er op termijn voor zorgen dat mossen en algen op de dakpannen, en het waten kan zelfs doorslaan. Lekkages, verkleuringen en rottende dakconstructies zijn daarvan het gevolg. Dat zijn zaken waar u niet op zit te wachten. Vaak is het ook zo dat niet alle pannen kapot zijn en dat slechts een gedeelte vervangen hoefte te worden.

Het gebruik van oude dakpannen kunnen gelukkig voor een aanzienlijke besparing op de renovatie van het dak zorgen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van dampdoorlatende folie of het aanbrengen van nieuwe panlatten. Het is niet altijd nodig om uw dakpannen te vervangen. Indien het niet nodig is, zullen wij enkel reparaties of vervanging uitvoeren door geglazuurde pannen of juist edelen engobe dakpannen. Dit is duurzaam en zorgen ervoor dat uw dakpannen lang mee gaan.

Voor nokvorsten kennen we verschillende methodes. Veelal kijken we naar de huidige staat en uw wensen. Met behulp van flexibele dakmortel kunnen nokvorsten vastgezet worden. Indien blijkt dat uw nokvorsten meer werk nodig hebben is het vaak aan te bevelen om een nieuwe moderne nokvorst te monteren die het dak in staat stelt te ademen. Daarmee voorkomt u voor de komende jaren problemen ontstaan aan uw nokvorst en dus de rest van uw dak.

Isolatie is inmiddels een bekend onderwerp in Nederland. Alles moet vergroenen en verduurzamen om de energietransitie mogelijk te maken. Gelukkig zijn er veel subsidie mogelijkheden voor dakisolatie. In combinatie met dakrenovatie of reparatie wellicht een verstandige keuze.

Onderhoud en vervangen van bitumen dakbedekking

Meestal wanneer u er zelf achter komt dat uw bitumen dakbedekking vervangen moet worden is het al te laat. De meeste personen ontdekken dit pas na een hevige regenbui of storm waarna het water middels een lekkage naar binnen komt. Uiteraard laat u dan direct uw dak repareren. Let wel wanneer het een oud dak betreft kan dit weggegooid geld zijn. Vaak zit een probleem wat dieper dan enkel de lekkage. Het kan betekenen dat bij een oud dak de dakbedekking (het dakleer) vervangen moet worden.

Wij kiezen altijd voor Duurzame oplossingen. Het voordeel daarvan is dat het zich op termijn terugverdient. U hebt geen zorgen meer en wij kunnen u gewoon garantie geven op de werkzaamheden. Laat een specialist van Van Ommen Dakonderhoud beoordelen of een complete vernieuwing van uw bitumen dak niet beter is om problemen te voorkomen. Wij inspecteren graag periodiek uw dak om zulke problemen in de toekomst te voorkomen. Vraag gerust een vrijblijvende dakinspectie bij ons aan.

Ben je zelf handig? Of laat je het dakonderhoud liever uitvoeren?

We weten allemaal dat je zelf veel zaken kunt regelen. We hebben helaas ook al vaak gezien dat het hier mis gaat omdat bijvoorbeeld niet opgemerkt worden dat kleine lood randen niet goed aansluiten of dat nokvorsten los zijn komen te zitten. Maar ben je handig en weet je hoe je een dak moet testen? Dan kun je een gedeelte zelf al uitvoeren (denk bijvoorbeeld aan het vervangen van enkele dakpannen). Let wel op dat je geen plekken mist anders heb je alsnog een lekkage. Een Dakdekker doet het werk dagelijks, weet precies waar hij op moet letten en is zeer bedreven om juist de moeilijke toegankelijke plaatsen op het dak te inspecteren. Daarnaast geeft een professionele dakdekker garantie op zijn reparatie zodat u met een gerust en veilig gevoel met twee benen op de grond kunt blijven staan.

Voorkom daklekkages

Van Ommen Dakonderhoud is specialist in het voorkomen van daklekkages. Zowel op platte daken als pannendaken. Wij weten als geen ander dat het lastig is om de oorzaak van een daklekkage te achterhalen. Wij hebben jarenlange ervaring met de meest vreemde lekkage soorten op het dak, wij zijn dan ook in staat om snel en vakkundig uw lekkages op te sporen en te repareren. Maar nog belangijker door het juiste onderhoud kunnen we grotendeels voorkomen dat uw dak gaat lekken. Maak een afspraak en voorkom dat de schade erger wordt

Zowel particulieren als bedrijven

Van Ommen Dakonderhoud werkt voor zowel bedrijven als particulieren. Wij werken met regelmaat voor particulieren, bedrijven, woningbouw, VvE stichtingen en voor aannemers.

Hoe werken wij?

Bel ons direct indien u een vraag over uw dak hebt. We beantwoorden uw vraag direct en indien nodig sturen we binnen 24 uur iemand bij u langs om het probleem te beoordelen. We maken bij u dan direct een offerte op maat. Als we direct een noodoplossing toe moeten passen dan doen we dat meteen.

Advies op maat, u geen zorgen maar wel een perfect dak

In alle vormen van dakonderhoud, zullen we samen met u al onze bevindingen bespreken. Het komt namelijk wel eens voor dat er meer schade blijkt te zijn dan de bewoner vooraf had ingeschat. Wij zijn eerlijk en doen ons werk goed. Dat zeggen we niet zelf, maar onze klanten. Kijk een naar de super beoordelingen die we van onze klanten hebben gekregen. We zijn daar met recht trost op. We hopen dat uw uw beoordeling binnenkort ook hieraan toe mogen voegen. 

We verzorgen uw dakonderhoud op een professionele manier, vraag ons vandaag nog naar de mogelijkheden

Vraag een gratis professionele dakinspectie aan

Wij voorzien u van de juiste informatie om uw dak onderhoud in orde te maken

Scroll naar top

Gratis dakinspectie

Direct plannen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij nemen direct contact met u op om de situatie door te nemen.

Managed by Kjenmarks - Wordpress specialisten