Skip to content

Schade na noodweer boven het miljoen, drukte bij dakdekkers

Het noodweer dat dinsdagavond en -nacht over ons land trok, heeft bij verzekeraar Univé tot zeker achthonderd schademeldingen uit Noord Brabant, Gelderland, Groningen, Friesland en Drenthe geleid.
Een woordvoerster van de verzekeringsmaatschappij schat de schade in Noord-Nederland op circa 1 miljoen euro. De verzekeraar verwacht dat dit nog wel toeneemt, omdat nog niet alle meldingen binnen zijn. Bovendien is nog niet alles verwerkt door medewerkers van de verzekeraar.

Afgelopen nacht

Ook afgelopen nacht gold weer code oranje als waarschuwing voor noodweer, maar dat heeft volgens Univé slechts tot een paar nieuwe schademeldingen geleid.Over de schademeldingen die bij andere verzekeraars zijn binnengekomen, valt nog weinig te zeggen. Het Verbond van Verzekeraars zegt pas over enkele weken met een raming te kunnen komen.De hevige windstoten zorgden onder meer voor afgebroken takken en omgevallen bomen, soms op auto’s of huizen. Verder was er schade door blikseminslagen, waaiden er complete daken weg, en was er waterschade door de overvloedige regen.

Dakdekkers zijn druk

Bij dakdekkers staat de telefoon al twee dagen roodgloeiend. Dakdekker Van Ommen Dakonderhoud actief in Noord Brabant, bijvoorbeeld, zegt sinds maandagnacht 27 telefoontjes te hebben gekregen. ‘Ik werd zelfs om vijf minuten over één ‘s nachts gebeld; in Heusden was een dak eraf gewaaid.’Timo Stekhuis, die al z’n mannen aan het werk heeft, verwees alle gedupeerden zelfs door naar concurrenten. De zomer is altijd topdruk, we zijn zeker tien uur per dag in touw. En we kunnen klanten die al maanden op een nieuw dak wachten niet op het laatste moment afzeggen.’ Ondanks dat we soms door concurrenten in moeten leveren op de kwaliteit die klanten van ons gewend zijn, is de eerste noodreparatie natuurlijk erg belangrijk. We zullen deze klanten direct weer zelf gaan helpen zodra de storm is gaan liggen. Dan krijgen onze klanten weer de reparatie en garantie van een goed en veilig dak zoals ze dat mogen verwachten. We staan immers voor kwaliteit bij Van Ommen Dakonderhoud.

Normaal werk gaat voor

‘Sinds kwart over zes gisterochtend heeft de telefoon niet meer stilgestaan.’ We kunnen eenvoudigweg niet alles behandelen omdat we handen te kort komen. Klanten verwachten tegenwoordig geen beunhaas meer op het dak maar een professioneel team dat ook een grondige inspectie van het dak uit kan voeren om toekomstige schade te voorkomen. ‘Zo was in Tilburg het dak van een bijkeuken en garage gewaaid. Hoe spijtig ook: ik heb deze vrouw voor nu alleen met een nood oplossing kunnen helpen. het normale werk gaat ook door en zodra we het in de planning op kunnen nemen zullen we haar dak ook direct weer vernieuwen.’

Noodvoorzieningen

Grotere dakbedekkingsbedrijven in de regio, pakken het repareren van stormschades gelukkig goed op. ‘Wij hebben gisteren minstens tien meldingen gehad en ook vandaag weer enkele telefoontjes van mensen bij wie het dak eraf is gewaaid of dakpannen zijn gesneuveld’.‘We proberen hen natuurlijk zo spoedig mogelijk te helpen. Desnoods door eerst noodvoorzieningen te treffen en het later definitief te repareren.’Bron: RTV noordLees ook:

Wij werken graag voor u

Voordat u gaat
Zullen wij u bellen?