dakisolatie-van-ommen-dak-onderhoud

Dakisolatie

Wist je dat een dak zonder isolatie een van de grootste energieverspillers je huis is? Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woon je comfortabeler. Het voordeel bij een verwarmde zolder loopt op tot gemiddeld zo’n 650 euro per jaar; bij een onverwarmde zolder houd bespaar je ongeveer 400 euro.

Meer dan 80 procent van de woningen heeft al een geïsoleerd dak, maar de meeste zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om een dak met matige isolatie te verbeteren.

Dakisolatie zonder verhoging van je dak

De traditionele manier van dakisolatie met behulp van isolatieplaten is een flinke klus, omdat het dak door de platen verhoogd wordt. Hierdoor behoefden dan ook het loodwerk, nokvorsten, kantpannen/windveren en dakgoten aanpassingen.

Van Ommen Dakonderhoud werkt met de nieuwste methode op het gebied van dakisolatie. Een speciaal ontworpen isolatie die geen aanpassingen aan het dak vereist. Het isolatiemateriaal is opgebouwd uit verschillende lagen: brandvertragend, thermisch en waterafstotend. Het voordeel van deze manier van werken is ook dat de isolatiewaarden vooraf helder zijn. Zo bespreken we de gewenste isolatiewaarde altijd vooraf uitpakkend in zowel een offerte als resultaat op maat.

Het plaatsen van de isolatie folie gaat in de volgende stappen:

  1. Pannen verwijderen
  2. Panlatten en tengels verwijderen
  3. Dak vrijmaken van stof, vogelnesten en spijkers
  4. Plaatsen van tengels
  5. Plaatsen van de isolatie folie
  6. Plaatsen van panlatten
  7. Terugplaatsen van de pannen

Wil je eerst meer uitleg over de huidige staat van je dak en of isolatie daarbij de juiste oplossing is. We komen graag vrijblijvend bij je langs. Als jet het contact formulier invult, bellen we binnen 24 uur voor een afspraak.

Blog : Dakisolatie

Van Ommen Dakonderhoud, dé dakdekker van Brabant.

Wilt u uw dak laten isoleren?

06 – 538 928 34