dakpan vervangen, dakpannen informatie, soorten dakpannen, dakpannen kopen

Dakpannen kopen in Zwartenberg

Uw dak krijgt veel te verduren: regen, wind, hagel, noem maar op. Daarom is het erg belangrijk om te kiezen voor een dakpan die tegen een stootje kan. Goede dakbedekking moet waterdicht, sneeuwdicht, tochtdicht en bij voorkeur onbrandbaar zijn. Bent u op zoek naar kwalitatieve bouwmaterialen voor uw dakbedekking? Van Ommen Dakonderhoud helpt u graag verder met al uw vragen zodat u zeker het juiste materiaal op uw dak plaatst.

Van Ommen Dakonderhoud is ook de beste dakdekker in Zwartenberg, kijk maar eens naar de reacties van onze klanten. Professioneel, we werken volgens afspraak en we geven u altijd het juiste en eerlijke advies. Zo willen wij werken, en u waarschijnlijk ook. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Of bekijk onze andere diensten die we op uw dak uit kunnen voeren.

Betondakpannen

Betondakpannen zijn dakpannen die beton (cement en zand) als hoofdbestanddeel hebben. Betonnen dakpannen zijn goedkoper dan keramische pannen. Op ecologisch gebied scoort de betonpan het beste, omdat het niet nodig is ze te bakken aan hoge temperaturen. De technische eigenschappen (zoals de buigweerstand) van de betonnen dakpannen zijn vergelijkbaar met die van keramische dakpannen.

De zijkanten van de betonnen dakpannen grijpen in elkaar. Betonpannen zijn iets groter dan een keramische dakpan, daardoor kunnen ze sneller geplaatst worden. Gemiddeld heeft u ongeveer 10-15 dakpannen per m² nodig. Van Ommen Dakonderhoud helpt u met kiezen van de juiste dakpannen in de juiste kleuren en het juiste model voor uw huis. U kunt zelfs kiezen tussen betondakpannen met een egaal oppervlak of met een gegolfd oppervlak.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen Een keramische dakpan bestaat uit de volgende onderdelen: Kopsluiting Zijsluiting Sluitrand Nok of Neus (ophanging panlatten). Deze dak pannen zijn toepasbaar op vrijwel alle daken met dakhellingen van 15º tot 75º. Voor daken met een flauwe dakhelling, minder dan 25º, zijn extra maatregelen in verband met waterdichtheid en ventilatie voor het onderdak nodig. Op hellende daken van 25º tot 50º worden keramische dakpannen het meeste toegepast. Daarvoor zijn meestal geen bijzondere voorzieningen nodig.

We zien regelmatig dat dakpannen worden toegepast als verticale gevelbekleding. De kop- en zijsluitingen voorkomen dat bij neerslag vocht het dak binnendringt. Tijdens het bakken kan er een fijne dunne glaslaag meegebakken worden op een keramische dakpan. Daardoor kan een glanzend effect bereikt worden. Door bijvoorbeeld metaaloxide aan het glas toe te voegen kunnen zelfs heldere en gedempte kleuren gemaakt worden zoals matzwart, glanzend lichtbruin, paars en zelfs wijnrode dakpannen.

Heb je een landelijk huis, dan zijn dakpannen meest aangewezen. Dat hoeft natuurlijk niet altijd een klassieker te zijn, want tegenwoordig zijn strakke of grote dakpannen populair. Zo kan dit zelfs een wat oudere gevel ook een vernieuwde uitstraling geven. Het aanzicht van een dak bekijk je dus best in combinatie met de gevel, oprit en voortuin. Ook keramische dakpannen zijn zowel vlak als golvend verkrijgbaar.

Bij het renoveren van een dak is het belangrijk dat je het juiste type dakpan kiest. Het regenwater moet goed kunnen afvloeien en ook bij een fikse storm of regenbui mag er geen regenwater via de dakbedekking in het onderdak terecht komen.

TIP: Ga je dakpannen kopen? Koop er dan meer dan je nu nodig hebt. Meestal is dat goedkoper dan wanneer je er later één of twee extra nodig hebt. We garanderen u dat een aantal extra dakpannen op voorraad geen overbodige luxe is. Het is normaal dat tijdens een storm of bij een grote vorstperiode een aantal dakpannen stuk gaan. Als u ze direct kunt vervangen is dat wel zo handig.

Ieder dak en iedere situatie is uniek en daarom is het verstandig om dakdekkers in Leeuwarden te vergelijken op prijs, kwaliteit en referenties. Vergelijk deze rustig en nodig twee of drie bedrijven bij u uit om kennis te maken.

dakpannen op wikipedia:

Een dakpan is een dakbedekking van gebakken klei of gevormde beton die geschikt is om op een hellend dak te worden toegepast. Ook kunnen dakpannen verticaal worden verwerkt, hiertoe vormt de verankering een essentieel onderdeel. Op het houten dak wordt een latwerk aangebracht van panlatten op de maat van de pannen, waar de pannen met een nok op rusten. De pannen vormen een aaneengesloten geheel. Doordat ze elkaar overlappen en veelal zijn voorzien van kop- en zijsluitingen wordt een waterdicht en windvast geheel gevormd.

 

Waar ligt Zwartenberg?

 

 

 

Scroll naar top