Dakonderhoud kosten, wat ben ik eigelijk kwijt aan dak onderhoud?

Dakonderhoud kosten

kosten dakonderhoud - vanommendakonderhoud.nlAlle mensen die een eigen woning hebben weten dat je eigen woning een kostbaar bezit is. Ook weten veel mensen wel dat het dak misschien naast het fundament van een huis het belangrijkste onderdeel is. Als het dak immers lekt, kapot is of gewoon niet in orde heeft de rest van de contructie daar last van. Meestal komt het extra naar voren in het najaar, tijdens de herststormen. Echter steeds vaker zien we in Nederland verandering van weer en duren krachtige stormen tot en met april. Een flinke regenbui na zo’n storm geeft vaak een goed beeld of jouw dak in orde is. Is je dak niet in orde pas dan op, dit kan betekenen dat je zelf aan de slag moet met plafonds, muren, vloeren etc. Waterschade is waarschijnlijk de meest vervelende schade die je kunt krijgen.

 

 

Wat kost het om een dak te onderhouden?

Elk dak heeft z’n eigen levensduur. Er komt een moment dat jouw dak dus aan vervanging toe is. Je kunt hier gelukkig zelf veel invloed op uitoefenen door actief minimaal één keer per jaar dak onderhoud uit te voeren. Hieronder hebben we wat informatie geplaatst met de gemiddelde kosten die worden gerekend voor onderhouden van uw dak. Dit hebben we voor een plat dak en een hellend / schuin dak gedaan. Zo weet u snel en eenvoudig waar u op kunt rekenen voor onderhoud. Deze prijzen zijn indicaties per vierkante meter.

Soort dak-reparatie

Een plat dak repareren, enkel vervangen van de zwakke gedeeltes.
Tussen 250 en 300 euro.

Een hellend of schuin dak repareren, oftewel een aantal dakpannen vervangen.
Tussen de 150 en 350 euro

Het vervangen van de nokvorsten (wij adviseren u hier altijd goed over)
Tussen de 50 en 100 euro per strekkende meter

Het vervangen van de dakpannen
tussen de 65 en 100 euro per strekkende meter

* LET OP: deze prijzen zijn algemene prijs indicaties die gemiddeld genomen worden aangeboden in Nederland bij dakonderhoud. Wij kunnen u pas een goede prijs afgeven wanneer wij de staat van uw dak gezien en beoordeeld hebben.

 

Ben je zelf handig? Of laat je het liever uitvoeren?

We weten allemaal dat je zelf veel zaken kunt doen. We hebben helaas ook al vaak gezien dat het hier mis gaat omdat bijvoorbeeld niet opgemerkt worden dat kleine lood randen niet goed aansluiten of dat nokvorsten los zijn komen te zitten. Maar ben je handig en weet je hoe je een dak moet testen? Dan kun je een gedeelte zelf al uitvoeren. Let wel op dat je geen plekken mist anders heb je alsnog een lekkage. Een Dakdekker doet het werk dagelijks, weet precies waar hij op moet letten en is zeer bedreven om juist de moeilijke toegankelijke plaatsen op het dak te inspecteren. Daarnaast geeft een professionele dakdekker garantie op zijn reparatie zodat u met een gerust en veilig gevoel met twee benen op de grond kunt blijven staan.

 

Waar bestaat de dakreparatie uit?

Afhankelijk van de keuzes die je zelf al maakt wordt een prijs samengesteld.

  • Moet je dak gerenoveerd worden? We zien vaak dat huiseigenaren zelf denken dat hun dak slechts enkele zwakke plekken heeft. Wij  constateren vaak tijdens een dak-inspectie dat er jarenlang geen onderhoud gepleegd is en dat er mogelijk meer aan de hand is. We ontdekken nog wel eens dat een volledige dakrenovatie goedkoper uit kan vallen dan de jaarlijkse kleine klussen die we natuurlijk ook graag uitvoeren. We geven u graag een onafhankelijk professioneel advies waar u op kunt vertrouwen. Wanneer we van mening zijn dat een kleine reparatie voldoende is, zeggen we dat. Wanneer we van mening zijn dat er meer aan de hand is, overleggen we de mogelijkheden met u.
  • Wanneer je je dak opnieuw laat bekleden. Het kan voorkomen dat een nieuwe laag dakleer nodig is om het dak opnieuw te bekleden. Wanneer het oude materiaal nog redelijk is en geen rare bobbels oid vertoond kan er wellicht een laag overheen aangebracht worden zonder dat de oude laag verwijderd wordt. Dit heeft als gevolg dat er behoorlijk wat extra gewicht op het dak komt te liggen. Wij controleren of uw draagconstructie dit aan kan. Het scheelt namelijk tijd (en dus geld) wanneer een oude laag niet verwijderd hoeft te worden.
  • Een schoon dak voorkomt problemen. Mos en algen zijn veelvoorkomende problemen wanneer ze tussen de dakbedekking groeien. Dit zijn natuurlijke materialen hebben dus per definitie ruimte nodig om te groeien. Hebben ze die ruimte niet…. Dan gaan de dakpannen en naden gewoon aan de kant en ontstaat er een lekkage. Een schoon dak kan dus veel problemen voorkomen. We kunnen het dak volledig schoonmaken wat voor een verlengde levensduur van uw dak zorgt.
  • Doe je dakgoten ook een plezierDakgoten zijn vaak een brond van ergernis. Veel lekkages ontstaan door het niet goed reinigen van goten. Het kan zijn dat de dakgoten vervangen moeten worden zodat je weer zeker bent van een goede afwatering. Denk ook eens aan het opvangen van het regenwater van het dak om je tuin mee te besproeien. In plaats van vervangen van goten, is het vaak ook mogelijk om een nieuwe coating aan te brengen in de dakgoot om daarmee lekkage te voorkomen.

Praktische besparingstips

Een dak laten herstellen is een serieuze uitgave. Een paar tips die de pijn kunnen verzachten.

  • Ga voor kwantumkorting. Vraag aan je buren of ze ook toe zijn aan dakherstel. Voor een dakdekker is het veel eenvoudiger en efficiënter direct de aangrenzende daken ook aan te pakken. Tenslotte is de apparatuur maar één maal nodig, de overlast is één malig en misschien nog wel belangrijker. Als het volledige dak oppervlak goed is heb je ook geen kans op beschadiging door gebrekkig onderhoud van het dak van de buren.
  • Vraag na bij de gemeente of een subsidieloket welke mogelijkheden er zijn.
  • Bekijk direct of er energiebesparingsmogelijkheden te realiseren zijn. Dat kan de kosten zeker op langere termijn verminderen.

Offerte aanvragen

Je kunt het beste besparen door een nu offerte aan te vragen. Wij voeren altijd eerst een vrijblijvende dakinspectie uit zodat we u duidelijkheid kunnen bieden tegen een scherpe prijs.